Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 28 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Hírek, események

Tájékoztató - hatósági eljárá

Közlemény környezetvédelmi hatósági eljárás megindításáról

A 80a sz. vasút (Budapest-) Rákos – Hatvan állomások közötti szakaszának korszerűsítésére kiadott környezetvédelmi engedély módosítására vonatkozó eljárás a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet alapján.
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirdetmenyek/pest-megyei-kormanyhivatal-kornyezetvedelmi-termeszetvedelmi-es-banyafelugyeleti-foosztaly-pe-ktf-01540-8-2020


 

Tájékoztatás - védőnő

Istók Mária védőnő (3. sz. területi körzet) 2020-06-15.-06-19-ig szabadságon lesz, helyettese Török Sándorné (6. sz. területi körzet).

 

Tájékoztató - MÁV - 2020.06.08

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja az utazókat, hogy 2020. június 20-tól 2020. augusztus 30-ig a Nagykáta – Tápiószele állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80a sz. Budapest – Hatvan vasútvonalon a 3034, 3026 és 3047 sz. vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

 

Tájékoztató szelektív - és zöldhulladék szállításról

- A szelektív- és zöldhulladék elszállítása 2020. június 1 - augusztus 31. között a tájékoztatóban közölt időpontokban történik városunkban.

Áprilisban a DTkH Nonprofit Kft. tájékoztatott minket arról, hogy a szelektív- és zöldhulladék szállítási gyakoriságát havi egy alkalomra csökkenti, az általa szolgáltatott közel 100 településen, köztük Pécelen is.

A szolgáltató a járványhelyzetre, a törvényi minimumra, és nehéz anyagi helyzetére hivatkozva azonban júniustól nem kívánja teljesíteni a havi két-két szállítást.

Hiába jeleztük feléjük, hogy nem tudjuk elfogadni ezt, a társulási tanács jóváhagyta a rendelkezést.

Módosítás: (2020. július 17. péntek, 10:54)

Bővebben...

 

Álláspályázat - 2020.05.29

Álláspályázat - műszaki ügyintéző

 

Álláskereső tréning

Ingyenes álláskereső tréning Pécelen


 

Tájékoztató - Civil szervezeteknek

TÁJÉKOZTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK 2020. ÉVI

TÁMOGATÁSÁVAL KAPCSOLATOS PÁLYÁZATI ELJÁRÁSRÓL

A Magyarország Kormánya által a 40/2020. (III.11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre, valamint Magyarország 2020. évi központi költségvetésének a veszélyhelyzettel összefüggő eltérő szabályairól szóló 92/2020. (IV. 6.) Korm. rendelet szerinti, önkormányzatunkat érintő elvonásokra, illetve a veszélyhelyzettel összefüggésben a Pécel Város lakosságának az életét- és vagyonbiztonságát is veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a péceli állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében szükséges intézkedésekre és az ebből adódó, költségvetésünket előre nem meghatározható mértékben terhelő kiadásokra tekintettel az önkormányzat pénzügyi támogatásairól szóló 25/2013. (XII.5.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdése szerinti pályázat kiírásáról Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a későbbiek során, legkésőbb a veszélyhelyzet megszüntetését követő első ülésén fog döntést hozni.

Az érintett szervezetek türelmét és megértését előre is megköszönöm.

Horváth Tibor
polgármester 

 

Tájékoztató - a tűzgyújtásról

Lakossági felhívás az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére

 

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

Módosítás: (2020. május 12. kedd, 11:25)

Bővebben...

 

Álláspályázat - 2020.06.16.

Álláspályázat - közterület-felügyelő

 

Péceli Hírek - 2020.06.

Megjelent a Péceli Hírek júniusi száma!

 

Hirdetmény - kataszteri kitűzésről

Hirdetmény - a Pécel, külterület 02/170 helyrajzi számú földrészlet kataszteri kitűzéséről 

 

Tájékoztató - Ügyfélfogadási rend

Tájékoztató a Péceli Polgármesteri Hivatal személyes ügyfélfogadási rendjének visszaállításáról

A Péceli Polgármesteri Hivatalban 2020. június 2. (kedd) napjától visszaáll a személyes ügyfélfogadást, így az ügyintézés - az anyakönyvi ügyek kivételével - időpontfoglalás nélkül lehetséges.

A Hivatal ügyfélfogadási ideje változatlan: 

Hétfő: 8.30 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 17.30 óráig

Szerda: 8.30-12.00 óráig és 13.00-15.30 óráig


 

Tájékoztató - Adózás

Tisztelt Adózók!

Tekintettel arra, hogy a járványveszély miatt egy ideje nincs ügyfélfogadás a Hivatalban és így személyes egyeztetésre régóta nincs lehetőség, a péceli I. fokú adóhatóság hamarosan - a jogszabályi összeghatártól függően - több Adózónk számára küld egy tájékoztató levelet az aktuális adószámlájáról. Ezzel a Hivatalnak nem az Adózók vegzálása a célja, hanem éppen ellenkezőleg, segíteni próbálunk, hogy legalább az adóegyenlegükkel kapcsolatban ne legyenek bizonytalanságban.

Remélem, hogy hasznosnak érzik majd ezt az értesítést.

Megértésüket előre is köszönöm!


Horváth Tibor

polgármester 

 

Tájékoztató - ellenőrzött bejelentésről

Tisztelt Ügyfeleink!

A veszélyhelyzet alatti engedély kötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 2020. május 18. napjától több, jegyzői hatáskörbe tartozó államigazgatási eljárás esetén a korábbi hatósági engedélyezés helyett bejelentéshez köti az adott tevékenység végzését. 

A Péceli Polgármesteri Hivatalban a bejelentés fogadására szolgáló e-mail cím:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A rendszer a beérkező bejelentésről az ügyfelek részére automatikus elektronikus visszaigazolást küld.

 

Bővebben...

 

Online tanácsadás

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tagintézményének pszichológus munkatársai felajánlják támogató segítségüket - ebben a járványügyi helyzetben - ingyenes online konzultációkra.


 

Tájékoztatás - COVID-19 szűrés részletek

Szűrőprogram a koronavírus járvány leküzdéséért

 

A Semmelweis Egyetem vezetésével, a négy orvosi Egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal együttműködésében zajló H-UNCOVER országos reprezentatív szűrőprogram a mai nappal a második hetéhez érkezett. A program célja, hogy feltérképezze Magyarország átfertőzöttségét az új típusú koronavírussal, ezáltal hozzájáruljon a terápiás és megelőzési lehetőségeket feltáró kutatásokhoz, és fontos információkkal szolgáljon a döntéshozók számára.

Nagyon fontos, hogy azok az állampolgárok, akik kiválasztásra kerültek, részt vegyenek a szűrővizsgálaton, hiszen csak így biztosítható a program reprezentativitása. Minden egyes, a programban részt vevő állampolgár most további 500-1000 honfitársát képviseli, és hozzájárul a program sikerességéhez, ezáltal a koronavírus járvány leküzdéséhez Magyarországon!


          

Módosítás: (2020. május 12. kedd, 11:05)

 
További cikkeink...