Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 69 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Ebnyilvántartás

There are no translations available.

FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁS MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL

Tisztelt Ebtulajdonosok és Ebtartók!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján Pécel Város Önkormányzata az ebrendészeti feladatai ellátása érdekében, a Pécel Város közigazgatási területén tartott ebek nyilvántartásba vétele céljából indított ebösszeírást 2020. március 15-ig meghosszabbítja.

Az eb tartója, tulajdonosa az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás során az ebtartónak ebenként kell kitöltenie az „Ebösszeíró adatlap”-ot. Az adatlapok beszerezhetők a Péceli Polgármesteri Hivatal (2119 Pécel, Kossuth tér 1.) ügyfélszolgálatán, vagy letölthetők Pécel Város honlapjáról (www.pecel.hu/Hirdetőtábla/Ebnyilvántartás).

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztató megtalálható a honlapon, vagy személyesen kérhető a Péceli Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján, illetve a 06-28/452-751 telefonszámon.

Az ebösszeíró adatlapokat ebenként kitöltve az alábbi módon lehet benyújtani:
- személyesen, ügyfélfogadási időben a Péceli Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján (2119 Pécel, Kossuth tér 1.),
- postai úton a Péceli Polgármesteri Hivatalnak címezve (2119 Pécel, Kossuth tér 1.),
- elektronikus úton az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre küldve (kitöltve, beszkennelve),
- ügyfélkapun keresztül.

Az ebösszeíró adatlapok benyújtási határideje 2020. március 15.

Felhívom az ebtartók figyelmét arra, hogy aki 2019. október 15. és 2019. december 15. közötti időszakban már benyújtotta az ebösszeíró adatlapot, nekik nem kell a mostani meghosszabbított időszakban még egyszer beküldeni az adatlapokat.

Az ebek tartói, tulajdonosai az ebösszeírás időszakán túl is kötelesek az ebnyilvántartás részére a változásokról (eb elhullása, eb tulajdonosának, tartási helyének változása, új eb háztartásba kerülése, szaporulat) folyamatosan adatot szolgáltatni az „Ebösszeíró adatlap” vagy „Változás-bejelentő adatlap” kitöltésével és benyújtásával.

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft.

Felhívom továbbá a Tisztelt Ebtulajdonosok, Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától 4 hónaposnál idősebb eb csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tartható. Amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségüknek még nem tettek eleget, azt kérem, haladéktalanul pótolják.

Együttműködésüket köszönöm.

Pécel, 2020. január 14.

Oláh János
jegyző    

Változásbejelentő adatlap

Ebösszeíró adatlap

Adatkezelési tájékoztató

Last Updated (Thursday, 16 January 2020 08:38)