Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 14 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Remsey Flóra kiállítása Pécelen

alt

Remsey Flóra az alkotás titkairól beszél egyik műve előtt az érdeklődő látogatónak

A hét végén megnyílt Remsey Flóra Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész Ahogy nő című kiállítása a péceli Ráday-kastélyban. A megnyitón Szöllősi Ferenc polgármester mondott köszöntőt.

A Remsey családnak a századfordulón a magyar művészeti életben és a gödöllői művésztelep történetében meghatározó szerepe volt. A művészet sok ágát művelték, alkotói kisugárzásuk jelentős.  – Jól emlékszem a házi bábszínházunk piros, sárga villanykörtéire, a bábokra, a Gólyakalifa történetére emlékszik vissza gyermekkorára Remsey Flóra, aki mai napig Gödöllőn él és alkot. – Édesapám hozta létre a bábszínházat, de az egész család részt vett benne. Ezek az alapvetően családi, mégis nyilvános bábelőadások is jelezték a Gödöllői Művésztelepnek azt a szellemét, amely a művészetet egységes egésznek tekintette.
A több mint száz esztendeje alapított gödöllői művésztelep szellemiségével szoros összefüggésben, több mint három évtizede épül Remsey Flóra komplex, többágú textilművészeti életműve, amelybe most betekintést nyerhet minden látogató.
 
alt

Remsey Flóra egyik műve előtt az alkotás titkairól beszél az érdeklődő látogatónak
 
Remsey Flóra szövött kárpitjai, rajzai a minket körülvevő világról, valamint a természetről vallanak. Gobelinjein átsugárzik az a hitvallás, amelyet e családi háttér nyújtott, és ehhez kapcsolja azokat a személyesen megélt, természeti élményeit, amelyek művészetének tartalmi jellemzői.
A tárlat október 13-ig látogatható.