Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 53 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Szöllősi Ferenc polgármester a tisztánlátás fontosságáról beszélt a karmeliták ünnepén

alt

Szöllősi Ferenc köszöntőjét mondja. Nagy tapssal köszöntötték a pulpitushoz lépő polgármestert a karmeliták.

Épületük felújításának befejezése alkalmából rendezett ünnepi istentisztelet helyszíne volt a Kármel Pünkösdi Gyülekezet péceli háza ma, vasárnap délelőtt. Az istentiszteleti terem és a karzat zsúfolásig megtelt a gyülekezeti tagokkal. Prekopa Zoltán lelkipásztor szavai után a tagok nagy tapssal üdvözölték Szöllősi Ferenc polgármestert, aki köszöntőt mondott a jeles alkalomból.
A polgármester kifejezte elismerését a gyülekezetnek, hogy igényesen, szépen felújították a Pesti út 54. szám alatti épületet. Kicserélték a gépészeti rendszereket, új padlóborítást helyeztek el, nem maradt el a festés, és új székek beszerzése sem. Forrásszűke miatt pusztán néhány kisebb, főleg az épület külsejét érintő munka maradt a későbbiekre. A belső térben azonban nagyszerű gyülekezeti élet helyszíne teremtődött meg.
Az épület egyébként közel százharminc éves, s alapvetően lakóháznak készült. A karmeliták mintegy harminc éve használják közösségi célokra, s a ház állaga nagyon is megérett már a felújítására.
Szöllősi Ferenc kiemelte, milyen nagy jelentősége van annak, hogy Pécelen sokféle egyház tagjai, hívői teljesen szabadon gyakorolhatják vallásukat. Sok barátja van a gyülekezetből, s a velük való beszélgetésből is tudja, hogy a karmeliták is hívei a közrendnek, a tiszta közösségi életnek. Ez a városi közélet tisztaságára is vonatkozik.
Szöllősi Ferenc utalt rá, gyakran kérdezik tőle az emberek, hogy a város jelentős eladósodásában, a városi legendák szintjén hallható, az előző városvezetés idejéből származó tisztátalan ügyek tekintetében történt-e előrelépés az elmúlt három évben. A polgármester utalt rá, az új városvezetés hivatalba lépése után megtette a szükséges lépéseket, feljelentéseket, hogy az illetékes hatóságok vizsgálják meg, s járjanak el a törvény erejénél fogva az ügyekben, hogy Pécel lakossága tisztán láthasson.
A hatóságok azonban a mai napig adósak az eredményekkel. Az az ellentmondásos helyzet állt elő, hangsúlyozta Szöllősi Ferenc, hogy miközben a lakosság a jelenlegi vezetésen kéri számon az elődök helytelennek vélt cselekedetit, aközben nem áll rendelkezésre hiteles rendőrségi, ügyészségi, bírósági megállapítás e téren. Ebben a helyzetben nehéz előre lépni, de nem lehetetlen, tette hozzá. A hatalmi ágak Montesquieu-i szétválasztása nyomán az igazságszolgáltatás törvény szerint a bíróságok feladata, a lelkek országában pedig a Mindenhatóé. A városvezetés nem jogosult ítélkezni. Ugyanakkor – elsősorban a hiteles tájékoztatás eszközével élve – kötelessége hozzájárulni a városlakók alapos tájékozottságához, amely alapján mindenki kialakíthatja a saját véleményét, álláspontját a különböző, közügyeket érintő kérdésekben.
 
alt
 
Úrdicsőítés a karmelita közösség ünnepi istentiszteletén
 
A nehéz gazdasági helyzet ellenére tapasztalható fejlesztések, a város folyamatos fejlődése azt mutatja, hogy a jelenlegi városvezetés más utat választott, mint elődei. Nem véletlenül kapott bizalmat Pécel lakosságától a választásokon 2010-ben. Azóta a nyitottság, az átláthatóság jegyében működő, lakóit, a pécelieket szolgáló önkormányzat dolgozik, s ezen az úton akar haladni a jövőben is. Egymást értékelő, tisztelő és szerető emberek kisközösségeiből – mint például a kármelita gyülekezet – épülhet föl Pécel erős, összetartó közössége. Ezért dolgoztunk az elmúlt három évben, és ezért folytatjuk a munkát a jövőben is – hangsúlyozta köszöntője végén Szöllősi Ferenc.
Szavai után a muzsika képviselőié lett a pódium, s közös énekléssel, könnyűzenei kísérettel megkezdődött az istentisztelet Úrdicsőítés szakasza.    


Módosítás: (2013. szeptember 16. hétfő, 14:03)