Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 47 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Őszi VW „bogárrajzás” Pécelen

A Magyarországi Bogarasok Klubja idén harmadszor látogatott el az Őszi Rajzás VW Bogaras Találkozó keretein belül a IV. Péceli Szeptember Fesztiválra, melynek helyszíne a városközpont és környéke volt. A rendezvény sikerét a városlátogató VW tulajdonosok száma bizonyította: idén 140 jármű fordult meg a rendezvényen, amely körülbelül tíz százalékkal több, mint tavaly.

alt

 Lakatos József a találkozó legöregebb modelljével, egy 1956-os bogárral és Szűcs Lajos országgyűlési képviselővel

Az  esemény bogaras tájékozódási versennyel indult, mellyel egyidejűleg a főzőverseny iskezdetét vette a Ráday-kastély kertjében. A nevezők pörköltfőző tudományának eredményét szakavatott zsűriköztük dr.Szűcs Lajos, Pest Megye Önkormányzatának elnöke, Szöllősi Ferenc Pécel polgármestere, Kaszonyi József, Mende polgármestere,Tölli Lászó péceli vállalkozó és Birtalan Sándor, az Összefogás 2119 Egyesület képviseletébenkóstolta és pontozta.
A legöregebb bogár egy 1956-os gyártmányú VW 1200-as volt, míg a legfiatalabb a 2003-ban gyártott utolsó bogarak egyike, "Última Edición" kivitelben.

A tájékozódási verseny legjobbjai: 1. Szabó József, 2. Stricker Dániel, 3. Kereszthidi László.
Pörköltfőző verseny, szakmai díj: 1. bogarhatu.hu csapata, ételük: "Négyszelepes Mufflon"; 2. VWad Bogarak csapat, ételük:  "Tripla  VW Pörkölt"; 3. Öt Tökös Csülkös csapat, ételük:  "Csülök"; 4. Legfiatalabb Bogarasok csapata, ételük: "Szarvas Gulyás"
Pörköltfőző verseny, közönségdíj: 1. Öt Tökös Csülkös csapat, ételük: "Csülök"; 2. Bug-Ac Team, ételük: "Lencsegulyás"; 3. VW DEPO csapat, ételük: "Pandúr Gulyás"
A találkozó különdíjait nyerte: Szöllősi Ferenc Attila – VW Transporter Multivan gépkocsijával; Kemény Ambrus – VW Transporter Kasten Tűzoltókocsival; Lakatos József – VW 1200, 1956 – Legöregebb Bogár; Szárnyasi Boglárka-Baki János – 2003 - Legfiatalabb Bogár; illetve Tranyósok Baráti Köre (TBK) "Pörkölt, ahogy mi szeretjük" fantázianevű ételükkel.

alt
 
Szöllősi Ferenc polgármester és Szűcs Lajos országgyűlési képviselő a műsorvezető kérdéseire válaszol

A színpadon Szöllősi Ferenc polgármester megnyitójával kezdődött a kulturális seregszemle. A polgármester aláhúzta, öröm számára, hogy a Bogártalálkozó és a Péceli Szeptember Fesztivál a péceliek összefogásának, városszeretetének, közösségépítő képességének nagyszerű példája. Jelezte, ennek az összefogásnak köszönhető, hogy a város a megörökölt nehéz pénzügyi helyzetében úgy tudott egy ilyen élvezetes, gazdag, a helyi családoknak, az itt élők és a vendégek számára egyaránt élvezetes, egésznapos, színes programot adó rendezvényt megszervezni, hogy az a településnek nem került pénzébe. Az értéket a helyi vállalkozók, a lakosság hozta önzetlensége, ügy- és lakóhely szeretete hozta létre. A szervezés motorja Sárga Róbert volt.

– A helyszínek kiválasztása során mindig az arra a helyszínre adaptálható programot választjuk – mondja Szepes Gábor szervező.  – Tavaszi rendezvényünk számára legalább 500 parkolóhely szükséges, ezért az elmúlt 22 évben megfordultunk a Népstadion kertben, a Budapest Sportcsarnok parkolójában, a Fővárosi Autópiacon, a TESCO parkolóban, a Kincsem Parkban, a Városligeti Műjégpályán, és a Hungaroringen is. A legtöbb jármű 750 volt 2009-ben a Műjégpályán. Nyári Találkozót Balatonalmádiban tartjuk, a Yacht Kempingben, vízparton.

– Nagyon fontos ez a találkozó, és a többi, Pécelem meghonosodott közösségi rendezvény, ünnep – mondja Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke, miután végiglátogatta a VW bemutatót, s megtekintette a főzőverseny résztvevőit a bográcsokban készülő remekműveik mellett. –  A település sajátos helyzetben van, hiszen az elmúlt mintegy tizenöt évben nagyon sokan költöztek a városba, ahol – végül is – keresik a gyökereiket. Őket kell megszólítani, őket kell bevonni az itteni élő közösségekbe, hogy minél inkább sajátjuknak, otthonuknak érezzék a várost. Úgy látom, hogy ezek a rendezvények nagyon népszerűek, s alkalmasak arra, hogy a megtalálják a közös hangot a város lakói a város vezetésével.  

Szöllősi Ferenc köszöntője után a programsorozat kezdetét vette. Az érdeklődőket műsorával szórakoztatta Inty Raimi-Vivas Alexei, az E-dance Hip-HopTánciskola növendékei, majd a P. Kabi. Net. együttes lépett színpadra. A főzőverseny és tájékozódási verseny eredményhirdetése után a Dudance világbajnok tánciskola, és az Angel Dance bemutatója következett. Ismét itt volt Dj Dominique, jött az Amazing Force több táncosa, akik pompáshangulatot varázsoltak a nézőkkel teli Kossuth térre. Az est további részében a Székenülő Band, a 99 Problems és Nkuya Sonia, a Legvidámabb Barakk, Dj Barcsi és Dj Wecler biztosította a talpalávalót.

A nap fénypontja a bogaras felvonulás volt, Pécel főbb útvonalait szó szerint ellepték a „bogarak”.

A rendezvény támogatói: Pécel Önkormányzata, CoSer Bt.-Nagy Róbert, Szolga és Marton Ital, Marton Levente, Péceli MOL kút, Tölli László, Kővári Grill, Kővári Imre, Mobillelátók.hu PappLászló; Összefogás 2119 Egyesület, Juventus Rádió, Best Life Fitness Center, Malini Üzletház, Galgavölgyi Tamás, Wellness Fodrász Szalon, Club11–ZsadányiZsolt, ROVBAU ÉpítőIpari Kft, Huller Olivér, TS Gasztró Kft. - Pintér Gábor, Naga Kft, Lévai András.

Fellépésükkel támogatták a rendezvényt: Amazing force, Inty Raimi-Vivas Alexei, E-dance Hip-Hop Tánciskola, P. Kabi. Net.Együttes - Tóth Béla, Dudance-DudásTibor, Angel Dance tánciskola, Székenülő Band, Hudák Mihály, 99 Problems-Pálinkás Attila, Budai „Gabriel B” Gábor, Dj Barcsi – Barcsi Tamás, Csontos András: a lovaglás biztosítása (Péceli szabadcsapat), Péceli Polgárőrség és a motoros egységük.

Rendezők: Bódi Piroska, Klötzl Klaudia, Talabér Györgyi, Dióca Cselőtei, Sallai Kriszta, Szalontai Béláné, Sárga Róbert, Pereg László, Birkás Gábor, Árva Ferenc, Frank Martin, Péceli Polgárőrség.

alt
 
A rendezvény megszervezésének kulcsembere: Sárga Róbert kedvenc "bogarai" között

Módosítás: (2013. szeptember 17. kedd, 17:35)