Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 56 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

A Péceli Polgármesteri Hivatal Jegyzőjének Tájékoztatója a locsolási kedvezmény igénybevételéről

Tisztelt Ingatlan-tulajdonosok!


A Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. a 2013. július 22-én kelt levelében felhívta figyelmünket arra, hogy a víz- és csatornaszolgáltatás feltételei 2012. év második felében és 2013-ban megváltoztak: bevezetésre került a felügyeleti díj, a közművezetékek utáni adó, valamint a víz- és csatornaszolgáltatás díjának 10%-os csökkentése a lakossági fogyasztók esetében.


Az említett intézkedések az idei évben előre láthatólag jelentős mértékben csökkentik a társaság bevételeit, illetőleg növelik a költségeket, erre való tekintettel a locsolási kedvezményt 2013-ban a társaság már nem biztosítja a fogyasztók részére.
Kizárólag akkor van mód locsolási kedvezmény igénybevételére a víz- és csatornaszolgáltatás díjából, ha a fogyasztó különálló locsoló mérővel rendelkezik és annak mérési adataival tudja igazolni a locsolásra felhasznált vízmennyiséget.  
Felhívom azonban az ingatlantulajdonosok szíves figyelmét arra, hogy az előbbiektől függetlenül a locsolási kedvezmény a talajterhelési díj alapjából adóalap-csökkentő tényezőként továbbra is levonható, a következők szerint:
A környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény (a továbbiakban: Ktd.) 11. § (1) bekezdése értelmében a talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz.
A Ktd. 2012.02.01-től hatályos 12. § (2) bekezdése szerint a talajterhelési díj alapja a szolgáltatott, vagy egyedi vízbeszerzés esetében a méréssel igazolt felhasznált, illetve mérési lehetőség hiányában az átalány alapján meghatározott víz mennyisége, csökkentve a külön jogszabály sezrinti locsolási célú felhasználásra figyelembe vett víz mennyiségével.
Ugyanezen szakasz (3) bekezdése szerint a talajterhelési díj egységdíjának mértéke 1.200,- Ft/m3.
A talajterhelési díj egységdíjához hozzá kell számítani a Pécel Város Képviselő-testületének – 2/2005. (IV. 1.) számú rendeletével módosított – talajterhelési díjról szóló 16/2004. (VIII. 6.) számú rendeletében meghatározott területérzékenységi szorzót, amely városunkban 1,5. Ebből következően a 2012. évre benyújtandó talajterhelési díj bevallásokban 2012. január hónapra az adó mértéke 120,- Ft x 1,5 = 180,- Ft/m3, a 2012. február 1-jétől 2012. december 31-ig terjedő időszakra azonban már 1200,- Ft x 1,5 = 1800,- Ft/m3.
A Ktd. 14. §-a szerint a talajterhelési díj alapja csökkenthető azzal a számlákkal igazolt mennyiséggel, amelyet a kibocsátó szennyvíztárolójából, olyan arra feljogosított szervezettel szállíttat el, amely a folyékony hulladék jogszabályi előírások szerinti elhelyezését igazolja – tehát a "szippantós kocsival" elszállíttatott szennyvíz számlán feltüntetett mennyiségével.
Locsolási díjkedvezmény figyelembe vételére az állami tulajdonú víziközmű igénybevételével összefüggő locsolási kedvezményről szóló 8/2000. (X. 18.) KöViM rendelet 1. §-a alapján a május 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszakra jutó vízfogyasztás 10%-kal csökkentett, korrigált mennyiségét kell figyelembe venni.
Amennyiben az adóbevallások kitöltésével és a locsolási kedvezmény igénybevételével kapcsolatosan további kérdésük van, kérem keressék meg az Adócsoport munkatársait telefonon vagy személyesen. Ügyfélfogadási idő: hétfő – 14:00 – 17:30 , szerda: 8:00 – 16:00, péntek: 8:00 – 11:30).

 

Koncsekné dr. Kovács Ágnes
jegyző

 

A Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. tájékoztatója locsolási kedvezmény megszűntetéséről .pdf formátumban.

Módosítás: (2013. augusztus 16. péntek, 15:34)