Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 54 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Óriásfejlesztés a környezetvédelemért

There are no translations available.

EU támogatásból valósul meg a péceli szennyvíztisztító telep korszerűsítése és kapacitásbővítése, amely a város történetének egyik legnagyobb környezetvédelmi célú beruházása.
500 millió forintot meghaladó összegű Európai Uniós és hazai támogatással valósulhat meg a péceli szennyvíztisztító telep korszerűsítése, mely segítségével hosszú távon biztosított lesz a városban keletkező szennyvíz jogszabályokban előírtak szerinti tisztítása
 
 
alt
 
Nagy Gábor, a Penta Kft vezetője és Szöllősi Ferenc polgármester aláírja a megállapodást
 

Pécel város lakossága dinamikusan növekedett az elmúlt 20 évben, lakosságszáma napjainkra meghaladja a tizenötezret. Ennek következtében a városi szennyvíztisztító elérte kapacitásának a felső határát. A városi szennyvíztisztítás hosszú távú megoldása érdekében elengedhetetlen ez a fejlesztés, amelynek finanszírozásához vissza nem térő alkalmat biztosítanak az Európai Uniós és hazai pályázatok nyújtotta lehetőségek. A projekt közvetlen célja Pécel város szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása. A projektben tervezett fejlesztés Pécel város szennyvíztisztító telepének bővítésére, fejlesztésére irányul. Az 1999-es megépítés óta az addig működő II. fokozatú, részben eleveniszapos rendszert felváltotta a III. fokozatú biológiai tisztítású technológia. A tisztított szennyvíz befogadója a Rákos-patak, a keletkező szennyvíziszap a szeméttelep 2001-es bezárása óta a gyömrői átmeneti tárolóba, majd onnan mezőgazdasági hasznosításra kerül. Csapadékos időszakban a teljes (csapadékvízzel hígított) szennyvíz mennyiség a szárazidei 1 db üzemi szivattyú mellé belépő +1 db csapadékidei szennyvíz átemelő szivattyúval kerül felemelésre a telepre. Így csapadékos időszakban a teljes szennyvíz mennyiség a telepre kerül, kizárva a Rákos-patak környezetszennyezését. A projekt eredménye egy korszerű tisztítómű, melynek segítségével biztosíthatók az EU-s irányelvek és a csatlakozási szerződésben vállalt határidők.

 
alt
 
Az elmaradhatatlan kézfogás
 
A projektben résztvevőket közbeszerzési eljárás keretében kellett kiválasztani a hatályos jogszabályoknak megfelelően. A pályázat szabályos lebonyolítását felügyelő Közreműködő Szervezetnél jóváhagyták a közbeszerzési dokumentáció megfelelősségét, így aláírásra kerülhetett a kivitelezői szerződés. A szennyvíztisztító telep korszerűsítését végző vállalkozóval az önkormányzat képviselői, ünnepélyes keretek között, 2013. június 17-én írták alá a vállalkozási szerződést és még ebben a hónapban átadják a munkaterületet. Szöllősi Ferenc polgármester beszédében elmondta, hogy a munkaterület átadást követően - amely június végére tervezett - megkezdődhet a szennyvíztisztító telep kivitelezése és várhatóan 2014 novemberében fejeződik be a környezet megóvása szempontjából kiemelkedő fontosságú projekt. Az építési munkák várhatóan 2014. év elejére befejeződnek, a próbaüzem (kb. 9 hónap) alatt a tisztítómű már a megnövekedett kapacitással üzemel.
A péceli szennyvíztisztító telep korszerűsítésével kapcsolatos információk folyamatosan elérhetők a www.pecel.hu honlapon vagy a Péceli Polgármesteri Hivatalban.

Last Updated (Monday, 24 June 2013 10:09)