Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 36 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Bűnmegelőzési tanácsok nyárra

Hírek, események

 

A tapasztalatok szerint a strandokon, a vízparton az emberek sok értékes dolgot (ékszert, pénzt, kamerát, bankkártyát, iratokat) hagynak, sokszor csak egy törülközővel letakarva. Ideális alkalom ez a bűnözöknek, hogy pillanatok alatt „megszabadítsák” a tulajdonosokat értékeiktől. Kérjük figyeljenek arra oda, hogy csak azt vigyék magukkal a szabadtéri kikapcsolódás alkalmával, amire valóban szükségük van, valamint ne hagyják őrizetlenül értékeiket. Ha van rá lehetőség, az értékeket tegyék be értékmegőrzőbe, vagy beszerezhető olyan pénztárca is, amely vízálló. A bankkártyát soha ne tárolják együtt a PIN-kóddal. A gépkocsikat se feledjék el gondosan bezárni, és értékeiket ne tárolják benne. Fontos, hogy a gyermekeknek is mondják el a biztonsági szabályokat, legyenek mindig szem előtt, kicsiknél az sem árt, ha teszünk rájuk egy névvel, telefonszámmal ellátott karszalagot. Ha külföldre utazunk az elsődleges, hogy olyan utazási irodát válasszunk, amely leinformálható. Ne feledkezzünk meg utasbiztosítás kötéséről még akkor sem, ha európai uniós egészségkártyánkat kiváltottuk.
Akár itthon, akár külföldön nyaralunk, az üresen hagyott lakás vagy ház ideális terep a betörőknek. Amivel a kockázatot csökkenthetjük: ügyeljünk arra, hogy az ajtókat, ablakokat (a melléképületeken is) gondosan zárjuk be. Célszerű kikapcsolni a csengőt, és az újságot lemondani. Nagyobb utazás előtt nem árt, ha értékleltárt készítünk, és nagyobb értékeinket biztonságos helyre helyezzük. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes jelző-riasztó rendszert alkalmazni az ingatlanban. Vagyoni értékeink védelme mellett gondoljunk saját magunk és gyermekeink testi épségének, életének megóvására is a közlekedés, a szabadtéri kikapcsolódás, strandolás szabályainak megtartásával.
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, úgy hívja a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es számon. Jó pihenést és kellemes kikapcsolódást!