Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 56 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Tájékoztató - helyi adók

There are no translations available.

Tisztelt Adózók!


Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 30/2019. (XI.29.) önkormányzati rendelete a következők szerint módosította Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi adókról szóló 22/2017. (XI.2.) önkormányzati rendeletét.

 

2020. január 1. napjától megszűnik a telekadó adónem Pécel városában. Természetesen ez nem érinti a 2019. december 31. napjáig fennálló telekadó-kötelezettségeket, tehát 2019. december 31-ig a telekadó fizetési kötelezettségüknek az érintett adózók eleget kell, hogy tegyenek és a szükséges adatbejelentéseket is legyenek szívesek mielőbb pótolni. Az érintett adózók a megszűnésről határozatot is kapnak az I. fokú adóhatóságtól (természetes személyek postai úton, minden más adózó az elektronikus tárhelyére).

2020. január 1. napjától emelkedik a helyi iparűzési adó mértéke 1,9 %-ról 2 %-ra. A mértékváltozásról az adónem jellege miatt határozatot nem, azonban az elektronikus tárhelyükre értesítést fognak kapni az érintett adózók. Felhívjuk a KATA-s egyéni vállalkozók szíves figyelmét arra, hogy a helyi iparűzési adómérték-változás őket is érinti, mert így 47.500 Ft helyett már 50.000 Ft lesz az éves fizetendő adójuk, melyet továbbra is évente két egyenlő részletben, márciusban és szeptemberben kell megfizetniük.

Előre is köszönjük az együttműködésüket és a megértésüket.

Minden kedves Adózónknak és családjának áldott, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

 

 

Oláh János
jegyző