Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 16 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Jubilált a Csunya-kupa

Huszonötödik alkalommal került megrendezésre idén a Csunya-kupa, városunk hagyományos tavaszi futóversenye.

 

alt

Vigyázz! Kész! Rajt! Indulnak a 2,5 kilométeres futás résztvevői.

 

A Csunya-kupák kezdete 1984-85 tájára datálódik, amikor az akkor még fiatal Petőfi Iskola tanári kara a Madarak és Fák Napja alkalmából sportrendezvényt szeretett volna rendezni. A klasszikus táv 7,3 kilométer volt a Várhegy melletti Kilenc Bokor Völgyétől, és csak pár szakaszt érintett Pécel utcáiból. A 2000-es években néhány évig nem tartották meg a versenyt, majd 2008-tól sikerült újraéleszteni. Azóta minden évben megrendezésre kerül ez a péceli futóverseny. Igaz, nem a klasszikus útvonalon és távon, de a verseny egy része érinti az eredeti útvonalat is. Jelenleg a futamok a Petőfi Sándor Általános Iskolától indulnak és ide is érkeznek célba.
A tavalyi évtől a verseny a pecelinfo.hu szervezésében kerül megrendezésre. 2013-ban több, mint 700-an álltak rajthoz valamely távon, megtriplázva ezzel a korábbi évek versenyzőszámát. Az Eleven Egyesület segítségével a futó számokon kívül kerékpáros futamok is színesítették a palettát.
Idén, a jubileumi versenyen egy 25 kilométeres pályát is kijelöltek a szervezők, amely megizzasztotta még a legprofibb ultrafutókat is. A rövidebb távok útvonalát a heves esőzések miatt az utolsó pillanatban módosítani kellett, de ez nem okozott semmilyen fennakadást a versenyben. Szerencsére a verseny napján már sütött a nap végig. Reggeltől kora délutánig jó hangulatban telt a verseny, a közel 10 szervező mellett 50-60 önkéntes segítette a sportolókat. A Péceli Polgárőrség, a Városüzemeltetés, az Önkormányzat dolgozói, az iskola oktatói és diákjai, mind-mind azon fáradoztak, hogy a versenyzők csak a futásra és a kerékpározásra koncentrálhassanak.
Az idei és korábbi versenyeken készült képek és az eredmények megtekinthetők a verseny hivatalos honlapján: www.csunyakupa.hu. Ide kattintva megtekinthetők Cseri Katalin képei.

Oertel Nándor
pecelinfo.hu
főszervező

A Csunya-kupa eredményei

Módosítás: (2014. május 21. szerda, 14:23)