Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 12 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Álláspályázat - 2020.05.29

There are no translations available.

Álláspályázat - műszaki ügyintéző

 

Álláskereső tréning

There are no translations available.

Ingyenes álláskereső tréning Pécelen


 

Fontos elérhetőségek: háziorvosok, védőnők, fogorvosok, labor

There are no translations available.

 

Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt a betegforgalom csökkentése érdekében, amennyiben a személyes látogatás elkerülhető, az alábbi elérhetőségeken keressék az egészségügyi dolgozókat: 

Read more...

 

Online tanácsadás

There are no translations available.

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tagintézményének pszichológus munkatársai felajánlják támogató segítségüket - ebben a járványügyi helyzetben - ingyenes online konzultációkra.


 

Tájékoztatás - COVID-19 szűrés részletek

There are no translations available.

Szűrőprogram a koronavírus járvány leküzdéséért

 

A Semmelweis Egyetem vezetésével, a négy orvosi Egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal együttműködésében zajló H-UNCOVER országos reprezentatív szűrőprogram a mai nappal a második hetéhez érkezett. A program célja, hogy feltérképezze Magyarország átfertőzöttségét az új típusú koronavírussal, ezáltal hozzájáruljon a terápiás és megelőzési lehetőségeket feltáró kutatásokhoz, és fontos információkkal szolgáljon a döntéshozók számára.

Nagyon fontos, hogy azok az állampolgárok, akik kiválasztásra kerültek, részt vegyenek a szűrővizsgálaton, hiszen csak így biztosítható a program reprezentativitása. Minden egyes, a programban részt vevő állampolgár most további 500-1000 honfitársát képviseli, és hozzájárul a program sikerességéhez, ezáltal a koronavírus járvány leküzdéséhez Magyarországon!


          

 

Péceli Hírek - 2020.05.

There are no translations available.

Megjelent a Péceli Hírek májusi száma!

 

Tájékoztató - szelektív hulladék

There are no translations available.

Kedves péceliek!

Megérkezett a DTKH Nonprofit Kft. levele, melyben arról tájékoztattak, hogy májusban marad a havi 2 alkalom a szelektív hulladék szállítást illetően. A további dátumokról még folyik az egyeztetés.

A napokban megjelenő májusi Péceli Hírekben a zöldhulladékra vonatkozó május 27 szerdai dátum rosszul szerepel, a valós dátum május 26 kedd.

Kérem, aki teheti szóljon a szomszédoknak, barátoknak a változásról.


Horváth Tibor

polgármester  

 

Tájékoztató - bölcsödei beiratkozás 2020

There are no translations available.

Kedves Szülők!

A beiratkozás 2020 május 4.-től május 29.-ig tart. A jelentkezési lapok visszaérkezésének végső időpontja 2020 május 29, péntek.

Read more...

 

Pest megye értékeiPest megye értékei

There are no translations available.

Új kiadvány jelent meg Pest megye értékeiről a megyei önkormányzat szerkesztésében. A Pest Megyei Értékeink - Barangolások a Börzsönytől a Tápió mentéig című kiadvány képzeletbeli utazásra hívja az olvasót Pest megyébe azzal a céllal, hogy kedvet csináljon a megyei értékeink felkereséséhez, megismeréséhez. 


 

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - Heim Pál

There are no translations available.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet 1131 Budapest, Madarász Viktor u. 22-24. szám alatti telephelyén működő Belgyógyászati ambulancia áthelyezésre került a 1089 Budapest, Üllői út 86. szám alatti telephelyén lévő Sürgősségi Betegellátó Osztályra.

A Madarász Viktor utcai telephelyre beutalt betegek felvétele is a Sürgősségi Betegellátó Osztályon történik, kivéve a Koraszülött Osztályra felvételre kerülő betegek, akik előzetes megbeszélés alapján a Madarász Viktor utcai Koraszülött Részlegen kerülnek felvételre.

Megértésüket köszönjük!

 


Budapest Főváros Kormányhivatala

 

Tájékoztató - Adózás

There are no translations available.

Tisztelt Adózók!

Tekintettel arra, hogy a járványveszély miatt egy ideje nincs ügyfélfogadás a Hivatalban és így személyes egyeztetésre régóta nincs lehetőség, a péceli I. fokú adóhatóság hamarosan - a jogszabályi összeghatártól függően - több Adózónk számára küld egy tájékoztató levelet az aktuális adószámlájáról. Ezzel a Hivatalnak nem az Adózók vegzálása a célja, hanem éppen ellenkezőleg, segíteni próbálunk, hogy legalább az adóegyenlegükkel kapcsolatban ne legyenek bizonytalanságban.

Remélem, hogy hasznosnak érzik majd ezt az értesítést.

Megértésüket előre is köszönöm!


Horváth Tibor

polgármester 

 

Tájékoztató - ellenőrzött bejelentésről

There are no translations available.

Tisztelt Ügyfeleink!

A veszélyhelyzet alatti engedély kötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 2020. május 18. napjától több, jegyzői hatáskörbe tartozó államigazgatási eljárás esetén a korábbi hatósági engedélyezés helyett bejelentéshez köti az adott tevékenység végzését. 

A Péceli Polgármesteri Hivatalban a bejelentés fogadására szolgáló e-mail cím:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

A rendszer a beérkező bejelentésről az ügyfelek részére automatikus elektronikus visszaigazolást küld.

 

Read more...

 

Tájékoztató - Civil szervezeteknek

There are no translations available.

TÁJÉKOZTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK 2020. ÉVI

TÁMOGATÁSÁVAL KAPCSOLATOS PÁLYÁZATI ELJÁRÁSRÓL

A Magyarország Kormánya által a 40/2020. (III.11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre, valamint Magyarország 2020. évi központi költségvetésének a veszélyhelyzettel összefüggő eltérő szabályairól szóló 92/2020. (IV. 6.) Korm. rendelet szerinti, önkormányzatunkat érintő elvonásokra, illetve a veszélyhelyzettel összefüggésben a Pécel Város lakosságának az életét- és vagyonbiztonságát is veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a péceli állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében szükséges intézkedésekre és az ebből adódó, költségvetésünket előre nem meghatározható mértékben terhelő kiadásokra tekintettel az önkormányzat pénzügyi támogatásairól szóló 25/2013. (XII.5.) önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdése szerinti pályázat kiírásáról Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a későbbiek során, legkésőbb a veszélyhelyzet megszüntetését követő első ülésén fog döntést hozni.

Az érintett szervezetek türelmét és megértését előre is megköszönöm.

Horváth Tibor
polgármester 

 

Tájékoztató - a tűzgyújtásról

There are no translations available.

Lakossági felhívás az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére

 

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

Read more...

 

A kijárási korlátozás viszavonása - 2020.05.08.

There are no translations available.

Kedves Lakók!

Igazodva a kormány döntéseihez a péceli Történelmi Nemzeti Emlékpark ezen a hétvégén már nem kerül lezárásra, szabadon használható. Azonban ezúton kérem az Emlékparkba látogatókat, hogy ügyeljenek arra, hogy tartsák be az előírt 1,5-2 méter távolságot egymástól és a parkolásra a kijelölt parkolóhelyeket vegyék igénybe, hogy a mezőgazdasági haszongépjárművek és a honvédségi gépjárművek zavartalanul tudjanak közlekedni.

Továbbá megnyitásra került a Topolyosban a sportpark és Pécel összes játszótere is.

Tájékoztatom továbbá a pécelieket, hogy kialakításra került a Topolyos terület mögött a Rákos-patak partján egy útszakasz, ahol sétálni, futni esetleg kerékpározni lehet. De itt is kiemelném, hogy az oda látogatók használják a Topolyosban kialakított parkolót!

Mindenkinek kellemes hétvégét és jó egészséget kívánok!

2020. május 8.

Horváth Tibor

polgármester

Read more...

 

Álláspályázat - 2020.05.08.

There are no translations available.

Álláspályázat - közterület-felügyelő

 

Tájékoztatás - COVID-19 szűrés

There are no translations available.

Reprezentatív felmérést végeznek a koronavírus fertőzöttségről, és Pécel település is bekerült a mintába. Ez úton kérjük, hogy a településen kijelölt személyek minél nagyobb számban vegyenek részt a szűrésen.

Ezzel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást kapta Önkormányzatunk:

Read more...

 

Pályaépítési munkák - 2020.05.

There are no translations available.

2020. május 8-tól 2020. június 19-ig a Rákos – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80a sz. Budapest – Hatvan vasútvonalon a vonatok a módosított menetrend szerint közlekednek.

Isaszeg – Hatvan, illetve Aszód – Hatvan állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.


 

Tiszta udvar, rendes ház - 2020

There are no translations available.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a „Tiszta udvar, rendes ház" elismerő cím adományozására 
A „Tiszta udvar, rendes ház" elismerő cím adományozására vonatkozó pályázatok 2020. június 30. napjáig nyújthatók be Pécel Város
Önkormányzatának Képviselő-testülete Városfejlesztési Bizottsága részére (2119 Pécel, Kossuth tér 1.). 

Felhívás - Nemzeti Emlékpark

There are no translations available.

Történelmi Nemzeti Emlékpark területének lezárása 2020.04.09

Kedves Péceliek!

Mindannyian érezzük, hogy az idei húsvét más lesz, mint az eddigi évek során. Semmi sem úgy történik, mint eddig megszokhattuk. A jelenlegi helyzet minden tekintetben felülírja a mindennapokat és a szokásainkat is. Ezért kérek minden péceli lakost, hogy az intézkedéseket tartsa be.
Mindenki, maradjon otthon! A saját érdekükben kerüljék a csoportosulást.

Az Önök érdekében Pécel Város Önkormányzata a járványügyi helyzetre való tekintettel 2020- április 9-től visszavonásig lezárja péceli Történelmi Nemzeti Emlékpark területét.

Itt az ideje, hogy komolyan vegyük a járványveszélyt! Akik eddig is ezt tették, és a minimálisra korlátozták személyes kapcsolataikat, azoknak köszönöm az együttműködést és a felelősségérzetet!

Megértésüket köszönöm!

Hotváth Tibor

polgármester